Златни канелени рулца с квас

Пюре от тиква и няколко тичинки шафран превръщат обикновено тесто в златно.

Няма отзиви

Съставки

Номер на порции
330гр силно пшенично брашно силно бяло брашно, което съдържа повече или поне 13% протеини
150гр пюре от печената тиква
50-80гр краве мляко количеството мляко зависи от консистенция на пюрето от тиквата
1бр яйце
65гр захар
30гр краве масло
70гр твърдия квас
2гр сол
Шафран (примерно 10 бр от тичинките) За по-добро разнасяне в тестото, разтъркайте тичинките на шафран с малко количество захар
ЗА ПЪЛНЕЖА:
100гр кафява захар
3ч.л. канела на прах
1с.л. брашно
1ч.л. какао
60гр меко краве масло
За намазване: 250 гр сирене маскарпоне, 2-3 супени лъжици краве мляко, 60 гр пудра захар

Стъпки

1.

7:00

В купа за месене се поставят всичките съставки за тесто освен захарта и маслото. Замесва се тестото до добре развито състояние на глутена това отнема около 10-15 минути ръчно месене. Тестото трябва да бъде еластично и хомогено. Към тестото се добавя захар на два пъти. Втория път захар се добавя след като първа порция захар се е смесила добре с тестото. Добавя се нарязаното на малки кубчета студено краве масло и тестото се омесва на по-високи обороти за около 3-4 минути. Тестото се оформя на топка и се поставя в купата за втасване за 7-8 часа. Тестото трябва да се увеличи 2-3 пъти в обема си.
Маркирайте като завършен
2.

14:45

Приготвя се пълнежа като се смесват всички съставки.
Маркирайте като завършен
3.

15:00

Тестото се изсипва на масата и се разточва във форма на правоъгълник с дебелина около 1 см. Пълнежа се нанася върху тестото и тестото се навива на рулото. Рулото се нарязва на 8 парчета с еднакъв размер и се подреждат в тава Тавата с рулцата се поставя в фурна за финално втасване, а на дъното на фурната се поставя съд с вряла вода и се затваря вратичката на фурната. Рулцата не се покриват с нищо. Изпаренията от гореща вода ще направят фурна леко топла и влажна и това ще предпази тестото от заветрянето. Финално втасване 3-4 часа
Маркирайте като завършен
4.

17:30

Рулцата се изваждат от фурната и тя се затопля до 180 градуса с вентилатор. Докато фурна се топли рулца трябва да бъдат покрити с найлон или кърпя за да бъдат предпазени от заветрянето.
Маркирайте като завършен
5.

18:00

Рулцата се оставят да се изпекат за 25-30 минути.
Маркирайте като завършен
6.

18:15

Докато рулцата са във фурна приготвя се крем за намазване като в малка тенджера се смесват всички съставки. Сместа леко се затопля на котлона, периодично се разбърква и се чака сирене да започне да се топи. Кремът не бива да заври!
Маркирайте като завършен
7.

18:30

Рулца се изваждат от фурна и докато са още топли обилно се намазват с крем.
Маркирайте като завършен

Забележки

Подготовка на кваса: Смесват се 10 гр активен квас, 30 гр вода, 60 гр силно брашно и се месят до състояние на добре омесено тесто. Квас престоява около 10-12 часа на стайна температура.